+38(050) 877-57-03
пн.-нед. 09:00–21:00 , Без вихідних

Горілка зі спирту у домашніх умовах


Namro 187 0


Горілка зі спирту у домашніх умовах

У домашніх умовах виробництво горілки зі спирту може бути захоплюючим та творчим процесом. Основні переваги такого підходу полягають у можливості контролювати якість та смакові характеристики напою, а також економії на купівлі готової продукції. Однак, важливо пам'ятати про вірне  використання інгредієнтів та дотримання безпеки під час проведення всіх етапів виробництва. Ця стаття надасть огляд основних кроків приготування горілки в домашніх умовах та нотаток до безпечного проведення цього процесу.

Вибір харчового спирту для приготування горілки. Огляд

Сьогодення існує кілька видів питного спирту, який можна використовувати для наших цілей.

"Люкс"

Відмінно підходить для приготування алкогольних напоїв. Відносно низька ціна з порівняно високою якістю. Переважна більшість лікеро-горілчаних підприємств виготовляють свою продукцію саме з цього спирту. Єдиний мінус, який можна відзначити - це сировина, яка входить до складу браги, а саме картопляний крохмаль. Через це відносно підвищений вміст домішок, але за фактом це видно виключно на показниках під час лабораторної перевірки. Звичайному громодянину це не помітно.

"Альфа"

Прекрасний та якісний вид питного спирту. Виготовлений із суміші зерна, робить його смак практично нейтральним. Гарна покрокова фільтрація позбавляє від небажаної присутності різноманітних добавок.

"Пшенична сльоза"

Відносно новий вид, з'явився у світ 2010 року в Україні. Виробляють тільки з пшениці, що надає класичного смаку та аромату з нотками «хлібної скоринки». Для виробництва класичної горілки ідеальний варіант. З мінусів – це ціна та доступність. Оскільки виробляється переважно експорт, тому іноді буває у дефіциті.

"Медичний"

Найчистіший спирт, який не рекомендується застосовувати для приготування алкоголю. Оскільки може містити різноманітні антисептичні добавки, домішки, які використовуються в медицині.

"Екстра"

Далеко не найкращий варіант через низькі фізико-хімічні показники, які викликані сировиною виробництва та низьким ступенем очищення. Застосовується переважно у технічних цілях.
* рекомендовані види спиртів - це Люкс, Альфа, Пшенична сльоза.

Яку воду використовувати для розведення зі спиртом

Здавалося незначний, але дуже важливий момент у приготуванні домашньої горілки. Воду варто брати очищену бутильовану без вмісту різних домішок: луги, солі тощо. Так само підійде вода на розлив, яка проходить очищення зворотним осмосом, зараз її найчастіше продають під виглядом артезіанської води. Про всяк випадок, потрібно дивитися на хімічні показники.
Наприклад, якщо взяти воду і джерела або колодязя, в якій майже завжди міститься підвищений рівень різних домішок, то при змішуванні її зі спиртом рідина моментально побіліє. Через деякий час випаде білим осадом, який доведеться фільтрувати. Спиртова суміш вийде їстівною, але гарної горілки не йдеться.


Як розвести спирт із водою


Стандартна гарна горілка має 38%. Хоча на етикетках пишуть 40%, але при правильному вимірі, при дотриманні температурних норм спиртометр покаже заповітні 38%. Та й сама горілка буде м'якшою та приємнішою питися.
Братимемо співвідношення 2/3. Дві частини спирту та три води.
*Дуже важливий момент при змішуванні. СПІРТ Л'ЄМ У ВОДУ.

Така послідовність обумовлена високим градусом спирту. Якщо змінити послідовність, то при попаданні спочатку невеликої кількості води до спирту, вона частково закипає. Погрожує це каламутною горілкою з осадом.
Ну, а як пом'якшити домашню горілку, читайте в нашій минулій статті, в якій описаний не один дійсно працюючий метод.

4

Поки немає коментарів

Коментувати
Введіть коментар
Введіть ім'я
29 + ? = 39
Введіть капчу

Viber

Whatsapp

Telegram

Messenger

Зв'язатися з нами
Закрити